Abone Ol EN

2023-85 / Eylül Aylık Mali / Vergisel Gelişmeler

VERGİ
 
Kısmi bölünme uygulaması Taşınmazlar için 2024 başında kalkıyor.
 
  • Taşınmaz satışlarında Kurumlar Vergisi ve Katma Değer Vergisi İstisnası ile taşınmazlarda kısmi bölünme uygulaması kaldırılmıştır. Ayrıntılar için tıklayınız.
  • Kurumlar Vergisi Kanunu’na göre işletmelerin ve taşınmazların başka bir şirkete bölünmesine imkân veren düzenleme açısından “taşınmazlar” kapsam dışı bırakılmış olup bu değişiklik 2024 yıl başında yürürlüğe girecektir. Bu sebeple, bu tür bir uygulamadan faydalanmak isteyen firmaların yıl sonuna kadar vakti olduğunu hatırlatırız.
  • Taşınmazların bölünmesi KVK’da istisna olmaktan çıkarılmış olup, KDV Kanunu’nda bir düzenleme yapılmamıştır. KDV istisnası atıf yoluyla uygulandığı için bir kanun değişikliğine gerek duyulmadan taşınmazların bölünmesi otomatik olarak KDV’ye tabi hale gelmiştir.
 
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin Birinci Taksit Ödeme Süresi 6 Eylül’e uzatılmıştır.
 
  • Bakanlıkça yapılan değerlendirmeler neticesinde, 7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (5) numaralı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 6 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatılmıştır.
 
2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı cetvel 83 Seri Numaralı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği eki olarak Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.
 
  • 31/8/2023 tarihli ve 32295 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 83 Seri No.lu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 49/a maddesi hükmü gereği, emlak vergisine esas olmak üzere 2024 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca bu Tebliğ ekinde yer alan cetvelde belirtilen tutarlarda tespit edilmiştir.
 
2023/5 sayılı Tahsilat İç Genelgesi ile Tecil ve Taksitlendirme Yetki Limitleri Yeniden Belirlenmiştir.
  • 17 Ağustos 2023 Tarih ve Seri No: 2023/5 Tahsilat İç Genelgesi ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 48 inci maddesi kapsamında tecil ve taksitlendirme talebinde bulunan borçluların taleplerinin değerlendirilmesinde tutar itibarıyla teşkilatlara tanınan yetkiler aşağıda belirtilen şekilde yeniden belirlenmiştir.
  • 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi kapsamında Vergi Dairesi Başkanları, Defterdarlar ve Vergi Dairesi Müdürlerine tanınan tecil ve taksitlendirme yetkisi;
a) Büyük Mükellefler, Ankara, İstanbul ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlıkları için,     5.000.000 TL
b) Diğer Vergi Dairesi Başkanlıkları için,                                                                         3.000.000 TL
c) Defterdarlıklar için,                                                                                                        2.000.000 TL
ç) Bağımsız vergi daireleri için,                                                                                            600.000 TL
d) Bağlı vergi daireleri için,                                                                                                   150.000 TL
  
olarak belirlenmiştir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

 
Mücbir Sebep Hali Nedeniyle Gelir ve Kurumlar Vergisi Beyannamelerini Mücbir Sebep Süresi Sona Erdikten Sonra Vermesi Gereken Mükelleflerin Vergi Levhası Yükümlülüğü Hakkında 160 Sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri yayımlanmıştır.
  • 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 13’üncü maddesi uyarınca mücbir sebep hali kapsamında değerlendirilerek gelir/kurumlar vergisi beyannamelerinin verilme süresi uzatılan mükelleflerin vergi levhalarının, uzatılan beyanname verme süresinin son gününe kadar verilen beyannamelerde yer alan bilgilere göre Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulması ve 1 aylık süre içerisinde mükellefler tarafından internet vergi dairesi hesabından yazdırılmasına ilişkin Sirküler yayımlanmıştır.
 
 
SGK & İŞKUR
 
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından “Yapı Birim Maliyetlerine İlişkin 23/08/2023 Tarihli ve 79321349 Sayılı Genel Yazı” yayımlanmıştır.
 
  • 2023 yılında başlayıp 01.07.2023 tarihi ve öncesinde biten ve 12.08.2023 tarihine kadar da ilişiksizlik belgesi başvurusunda bulunulan iş yerlerinin araştırma işleminin 11.02.2023 tarihli ve 32101 sayılı Resmî Gazete ‘de yayımlanan 2023 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ'deki maliyet bedellerine göre sonuçlandırılması gerekmektedir.
 
 
TEŞVİK & AR-GE
 
E-İhracat Destekleri Rehberi yayımlanmıştır.
 
  • Bu rehber, yararlanıcıların ve iş birliği kuruluşlarının E-İhracat Desteklerine yapacakları müracaatlarda izlenecek aşamaların açıklanması ve dikkat edilmesi gereken hususlarda bilgilendirme yapılması amacıyla; 20/08/2022 tarihli ve 5986 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan E-İhracat Destekleri Hakkında Karar ve ilgili Karar kapsamında yayımlanan Genelge ile Genelge Ekleri kapsamında hazırlanmıştır.
  • Desteklerle ilgili Cumhurbaşkanı Kararı, Genelge, Kılavuz ve Rehberlere linkten ulaşabilirsiniz.
  • Destek başvurularına ilişkin olarak esas olan “5986 sayılı E-İhracat Destekleri Hakkında Karar” ve “E-İhracat Desteklerine İlişkin Genelge”dir.
  • Bu Genelgeden yola çıkarak “E-İhracat Desteklerinin Amacı” şu cümle ile özetlenebilir: “5986 sayılı E-İhracat Destekleri Hakkında Karar ile, Türk ürünlerinin e-ihracat yoluyla yurt dışına pazarlanmasıyla iştigal eden ihracatçılarımızın rekabet gücünün geliştirilmesi, ülkemizin e-ihracat yoluyla ticaretinin artırılması ve B2B ihracat modelinden B2C ihracat modeline geçişin sağlanması hedeflenmektedir.”
  • Bahse konu Genelgede diğer yandan, desteklerden faydalanma şartları, şirketlerin destek kapsamında alınması ve yararlanıcılara yönelik destekler gibi konu başlıklarında ayrıntılı bilgilere yer verilmiştir.
 
FİNANS & PARA
 
TCMB, iskonto ve avans faiz oranını revize etmiştir.
 
  • 2023 yılı için vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık %25,75 uygulanacaktır.
  • 2023 yılında avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı %26,75 olarak uygulanacaktır.
  • Yılın başında bu oranlar sırasıyla, %9,75 ve %10,75 olarak belirlenmişken, temmuz ayında 15,75 ve 16,75 olarak revize edilmişti.
  • Yeni oranlar 1 Eylül 2023 itibariyle kullanılmaya başlanacaktır.
  • Yıllar itibariyle uygulanan iskonto ve avans faiz oranlarına TCMB web sayfasından ulaşabilirsiniz.
 
TCMB tarafından “Faiz Oranlarına” ve “Kur Korumalı Hesaplara” ilişkin önemli basın duyurusu yapılmıştır.
 
Faiz oranlarına ilişkin basın duyurusu;
  • Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,5’ten yüzde 25 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.
  • Yakın döneme ilişkin göstergeler enflasyonun ana eğiliminde yükselişin sürdüğüne işaret etmektedir. Kurul, parasal sıkılaştırma adımlarının etkisiyle, dezenflasyonun 2024 yılında Rapor ile uyumlu şekilde tesis edileceğini öngörmektedir.
  • Doğrudan yabancı yatırımlar, dış finansman koşullarındaki iyileşme, rezervlerde süregelen artış ve turizm gelirlerinin cari işlemler hesabına desteği fiyat istikrarına güçlü katkıda bulunacaktır.
  • Politika faizi, enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştırana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir.
  • Kurul, faiz artırımının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları almaya devam edecektir.

İlgili basın duyurusuna linkten ulaşabilirsiniz.
 
 
Kur korumalı hesaplara ilişkin basın duyurusu;
 
  • Sadeleşme süreci kapsamında yabancı para mevduattan kur korumalı mevduata dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre menkul kıymet tesis ve zorunlu karşılık uygulamasına son verilmiştir.
  • Merkez Bankasınca kur koruma desteği sağlanan hesaplardan Türk lirası hesaplara geçiş ve kur korumalı hesapların belli oranda yenilenmesinin hedeflenmesine karar verilmiştir.
  • Kur koruması bulunmayan Türk lirası payı seviyesinde artış hedefine geçilmesine karar verilmiştir.

İlgili basın duyurusuna linkten ulaşabilirsiniz.
 
 
Aşağıdaki konularda önemli kararların verildiği Para Politikası Kurulunun toplantı notlarına linkten ulaşabilirsiniz.
 
  • Küresel Ekonomi
  • Enflasyon Gelişmeleri
  • Talep ve Üretim
  • Maliyet Koşulları
  • Hizmet Enflasyonunda Katılık
  • Vergi Düzenlemeleri
  • Enflasyon Bekelntileri
  • Parasal ve Finansal Koşulalr
  • Para Politikası


TİCARİ DÜZENLEMELER
 
Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayımlanmıştır.
 
  • Yönetmeliğin 12’nci maddesinin ikinci fıkrasının ilk cümlesi “Başkalarına ait taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişiler aşağıdaki hususlara uymakla yükümlüdür:” şeklinde değiştirilmiştir.
  • “c) Gerçek kişinin adı, soyadı ve C. kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası ile telefon numarasını; tüzel kişinin unvan ve telefon numarasını üyelikten veya ilanın yayımlamasından önce doğrulamak. Doğrulanmış bilgilerin güncelliğini korumak ve bu bilgileri saklamak.” ve
  • “ç) İlana konu taşınmazın ilan veren üyeye veya bu üyenin gerçek kişi olması halinde birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren üyenin ilana konu taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini ilanı yayımlamadan önce doğrulamak.” bentleri eklenmiştir.
  • Aynı Yönetmeliğin 22’nci maddesinin “(4) Bu Yönetmeliğe aykırı hareket edenler hakkında Kanunun 18’inci maddesinde öngörülen idari para cezaları Bakanlıkça uygulanır.” Fıkrası Bu Yönetmeliğin 12’nci maddesinin ikinci fıkrasına aykırı hareket edenler hakkında 6563 sayılı Kanunun 12’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde, diğer hükümlere aykırı hareket edenler hakkında 6585 sayılı Kanunun 18 inci maddesinde öngörülen idari para cezaları Bakanlıkça uygulanır.” şeklinde değişmiştir.
 
İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayımlanmıştır.
 
  • Yönetmeliğin 13’üncü maddesinin dördüncü fıkrasının ilk cümlesi Başkalarına ait ikinci el motorlu kara taşıtlarının satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişiler aşağıdaki hususlara uymakla yükümlüdür:” şeklinde değiştirilmiştir.
  • “c) Gerçek kişinin adı, soyadı ve C. kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası ile telefon numarasını; tüzel kişinin unvan ve telefon numarasını üyelikten veya ilanın yayımlamasından önce doğrulamak. Doğrulanmış bilgilerin güncelliğini korumak ve bu bilgileri saklamak.” ve
  • “ç) İlana konu taşıtın ilan veren üyeye veya bu üyenin gerçek kişi olması halinde birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren üyenin ilana konu taşıt sahibi tarafından yetkilendirildiğini ilanı yayımlamadan önce doğrulamak.” bendi eklenmiştir.
  • Aynı Yönetmeliğin 23’üncü maddesinin (5) Bu Yönetmeliğe aykırı hareket edenler hakkında Kanunun 18 inci maddesinde öngörülen idari para cezaları Bakanlıkça uygulanır. fıkrası “(5) Bu Yönetmeliğin 13’üncü maddesinin dördüncü fıkrasına aykırı hareket edenler hakkında 6563 sayılı Kanunun 12’nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde, diğer hükümlere aykırı hareket edenler hakkında 6585 sayılı Kanunun 18 inci maddesinde öngörülen idari para cezaları Bakanlıkça uygulanır.” şeklinde değiştirilmiştir.

DIŞ TİCARET
 
Dış Ticarette Teknik Düzenlemeler Yönetmeliği yayımlanmıştır.
 
  • 16 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan bu Yönetmeliğin amacı, dış ticarete konu ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasını sağlamak; bu çerçevede ilgili teknik mevzuatın dış ticarete uyarlanması, uygulanması, ithalatta ve ihracatta denetim yapılması veya yaptırılması, denetim yapacak kuruluşların tespiti ile teknik düzenlemesine uygun veya güvenli olmayan ürünlerin ithalat ve ihracatının önlenmesine ilişkin yapılacak işlemlere dair usul ve esasları belirlemektir.
  • Yönetmelikte, ihracata konu tarım ve gıda ürünleri, denetim sonucunda yapılacak işlemler, numunelerin saklanması, izin ve istisnalar, komisyon kurulması, ihraç edilemeyecek ürünler, ithalatta yapılan ürün güvenliği denetimleri ve müeyyideler düzenlenmektedir.
  • 2023’te Resmî Gazete’de yayımlanan Dış Ticarette Teknik Düzenlemeler ve Standardizasyon Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
 
Türkiye ile BAE arasında Kapsamlı Bir Anlaşma İmzalanmıştır.
 
Anlaşma ile Hedef 5 yılda 25 Milyar Dolarlık Ticaret Hacmi
 
Türkiye Cumhuriyeti ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşması onay süreçleri tamamlanmış olup anlaşma 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir.
 
İmzalanan anlaşma ile mal ticaretinde pazara giriş kapsamında tüm tarife satırlarının %80’i taraflarca taviz kapsamına alınmıştır. Türkiye’nin küresel anlamda rekabetçi olduğu otomobiller, ticari araçlar, beyaz eşya, petro-kimya ürünleri, tekstil ve halı, ayakkabılar, plastik ürünleri ile makineler ve çeşitli elektronik cihazlar başta olmak üzere pek çok sektörde önemli kazanımlar elde edilmiştir.
 
Anlaşma, özellikle bölge ülkeleriyle yeni kurulacak iş birlikleriyle üçüncü ülkelere yönelik açılımlar elde edilmesi açısından ayrıca önem taşımaktadır.
 
Bugüne kadar, ülkemizce 39 STA imzalanmış olup bunlardan Merkezi ve Doğu Avrupa ülkeleriyle akdedilmiş olan 11 STA, bu ülkelerin AB üyelikleri nedeniyle feshedilmiştir. 23 STA ise (EFTA, İsrail, Makedonya, Bosna ve Hersek, Filistin, Tunus, Fas, Mısır, Arnavutluk, Gürcistan, Karadağ, Sırbistan, Şili, Morityus, Güney Kore, Malezya, Moldova, Faroe Adaları, Singapur, Kosova, Venezuela, Birleşik Krallık ve Birleşik Arap Emirlikleri) hâlihazırda yürürlüktedir.
 
Öte yandan, Lübnan, Sudan ve Katar STA'ları iç onay süreçlerinin tamamlanmasını müteakip yürürlüğe girecektir.
 
Yürürlükte bulunan tüm STA’lara ulaşmak için tıklayınız.
 
Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri Menşeli Bazı Tarım ve Sanayi Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin 2 Tebliğ yayımlanmıştır.
 
 
31 Ağustos 2023 tarih 32295 sayılı Resmî Gazete 7545 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “Birleşik Arap Emirlikleri Menşeli Bazı Tarım Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar” yürürlüğe girmiştir.
31 Ağustos 2023 tarih 32295 sayılı Resmî Gazete 7546 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile “Birleşik Arap Emirlikleri Menşeli Bazı Sanayi Ürünlerinin İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar” yürürlüğe girmiştir.
 
DİĞER MEVZUAT
 
“GİB İnternet Vergi Dairesi” tarafından “Ek 11- Ek 12 Teminat Çözüm İşlemleri Sorgulama Ekranı” ile ilgili önemli bir düzenleme yapılmıştır.
 
  • 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (I) Sayılı Listedeki malları ithal eden mükelleflerin, ithal ettikleri mallar için gümrük idaresince düzenlenen EK 11 bilgi formları ile vergi daireleri tarafından gümrük idaresine gönderilmek üzere düzenlenen EK 12 bilgi formlarını “İnternet Vergi Dairesi” üzerinden görüntüleyebileceği ekranlar kullanıma açılmıştır.
  • İlgili ekran için hazırlanan kılavuza erişmek için tıklayınız.
 
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından “Sigortacılık Verilerinin Genel Veri Tabanına Kayıtlanmasına İlişkin Genelge” (2023/24) yayımlanmıştır.
 
  • Genelgenin amaç ve kapsamı, sigortacılık verilerinin sigorta, reasürans ve sigortacılık faaliyetinde bulunan emeklilik şirketleri ile SDDK belirlenecek diğer kişi ve kuruluşlar tarafından Sigorta Bilgi ve Gözetim merkezinde tutulan Genel Veri Tabanına kayıtlanmasında uyulması gereken usul ve esasları düzenlemektir.
 
 
BAĞIMSIZ DENETİM 
 
KGK Tarafından Katılım Finans Muhasebe Standartları Taslak Olarak Yayımlanmıştır.
Bilindiği üzere, Kurum (KGK) tarafından ülkemizdeki katılım finans sektörünün gelişimine katkı sağlamak, söz konusu sektöre özgü finansal işlemlerin kalitesini ve bu işlemler hakkında farkındalığı artırmak amacıyla katılım finans alanında yayımlanan uluslararası standartların mevzuatımıza kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürütülmektedir.
  • Bu kapsamda, İslami Finans Kuruluşları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu (AAOIFI) tarafından yayımlanan Katılım Finans Muhasebe Standartlarının (KFMS) mevzuatımıza kazandırılması amacıyla, Kurum tarafından hazırlanan 1 adet Kavramsal Çerçeve, 1 adet Katılım Finans Muhasebe Rehberi ile 25 adet KFMS Resmî Gazete’de yayımlanarak mevzuatımıza kazandırılmıştır.
  • Bununla birlikte, AAOIFI tarafından yayımlanan diğer Katılım Finans Muhasebe Standartlarının da mevzuatımıza kazandırılması çalışmaları kapsamında aşağıda sayılan Standartlara ilişkin taslak metinler Kurumun internet sitesinde kamuoyu görüşüne açılmıştır.
  • KFMS 37: Vakıf Kuruluşları İçin Finansal Raporlama
  • KFMS 39: Zekâta İlişkin Finansal Raporlama
  • KFMS 40: Katılım Finans Pencere Modeline İlişkin Finansal Raporlama
Söz konusu Standartlarda geçen terimlerin Türkçe karşılıklarının mevzuatımıza ve ülkemizdeki uygulamalara uyum sağlaması açısından verilecek görüşler büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda hazırlanan taslak metinlere erişim aşağıdaki linklerde sunulmuş olup, görüş ve önerilerin 15 Eylül 2023 tarihine kadar ffms@kgk.gov.tr adresine iletilmesi rica edilmektedir.
 
İlgili Standartların taslak metinlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
Katılım Finans Muhasebe Standardı 37 Vakıf Kuruluşları İçin Finansal Raporlama
Katılım Finans Muhasebe Standardı 39 Zekâta İlişkin Finansal Raporlama
Katılım Finans Muhasebe Standardı 40 Katılım Finans Pencere Modeline İlişkin Finansal Raporlama
 
“GİB İnternet Vergi Dairesi” tarafından “Ek 11- Ek 12 Teminat Çözüm İşlemleri Sorgulama Ekranı” ile ilgili önemli bir düzenleme yapılmıştır.
 
  • 4760 Sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli (I) Sayılı Listedeki malları ithal eden mükelleflerin, ithal ettikleri mallar için gümrük idaresince düzenlenen EK 11 bilgi formları ile vergi daireleri tarafından gümrük idaresine gönderilmek üzere düzenlenen EK 12 bilgi formlarını “İnternet Vergi Dairesi” üzerinden görüntüleyebileceği ekranlar kullanıma açılmıştır.
  • İlgili ekran için hazırlanan kılavuza erişmek için tıklayınız.
 
ÖNEMLİ YARGI KARARLARI
 
Anayasa Mahkemesi, 2012-2023 Bireysel Başvuru İstatistiklerini yayımlamıştır.
  • Yıllar itibariyle, başvuru sayısı, sonuçlandırılma oranı ve karşılama oranı olarak yayımlanan listeye göre 12 yıllık süre için karşılama oranı %77,2 olmuştur.
  • Sonuçlandırılan 400bine yakın dosyada en az bir hakkın ihlali kararı %17,5 olurken, %78,5 gibi büyük bir oranda “kabul edilemezlik” kararı verilmiştir.
  • İhlal kararlarının hak ve özgürlüklere göre dağılımına bakmak gerekirse %80’e yakınını “makul sürede yargılanma hakkı” olduğu görülmektedir.
  • Tamamına ulaşmak için tıklayınız.
 
Bu bülten ile ilgili sorularınız için danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz. Bir sonraki 15 günlük bültenimizde tekrar önemli konuları sizler için özetleyeceğiz.
 
Sevgi & Saygılarımızla,

Tax & International Advisory | Taxia & Taxademy
 



PDF İndir